Cykelprofiler

Här presenterar vi några av de cyklister som kommer att köra SM i sommar 18-22 juli på Frösö Park, Frösön.

Emil Lindgren har vunnit det mesta som går att vinna inom mountainbike i Sverige. 2017 valde han att lägga utlandskarriären åt sidan för att satsa helhjärtat på det svenska tävlingsprogrammet.
- Det som driver mig är kärleken till sporten och att ha kul på en cykel, säger han.

Hej Emil!

Du hade ett riktigt fint år förra året, hur känns det den här säsongen? 

2017 var riktigt bra och jag hade fint flyt. Det känns som jag tagit med mig den känslan in i detta året. Jag har riktigt bra form och trivs med att cykla. Det har blivit några segrar under inledningen av året. 

Du har tre SM-titlar 2017 och massa andra fina meriter, vad är det som triggar dig? 

Jag har cyklat i många år och vunnit det mesta som går att vinna inom denna sport. Det som driver mig är kärleken till sporten. Att ha kul på en cykel är bland det bästa som finns för mig. Har jag kul så går det oftast bra och att få dela MTB med hela min familj och hela cykelsverige är för mig en jättestort motivator. 

Hur kom det sig att du började cykla mountainbike?

Cykel har alltid varit en del av mitt liv och jag känner mig hel när jag får testa mina gränser både fysiskt och tekniskt på en cykel. Varje dag är en utmaning. 

Vad betyder träning och tävling för dig? 

Jag älskar utmaningen och livsstilen som elitidrottare. Jag ser inget stopp i mitt cyklande och det är förmodligen något jag alltid kommer att hålla på med. 

Kan du säga något om hur du tycker att sporten utvecklats sedan du började, är det något som är annorlunda idag? 

Sporten har gått lite i vågor de senaste 25 åren. Från ganska liten, till stor, till lite mindre igen. Just nu så blommar MTB och jag är tämligen säker på att vi kommer att kalla cykling och då framförallt MTB som en utav Sveriges största folksporter inom kort. 

Är du laddad inför SM? Laddar du på något särskilt sätt? 

Jag är mer än laddad för årets SM. Jag kommer dit för att försvara min titel som XC-mästare och blir besviken om jag ej vinner. 

Hela din familj var med i SM förra året. Är ni flera som kör i år också?

Vi ställer upp med hela ligan. Anna kör D30 och grabbarna kör i knatteklass. SM är en höjdpunkt för oss alla. 

Namn: Emil Lindgren
Född: 1985
Bor: Säter
Meriter från 2017: 1:a Lidingö MTB, 1:a Mörksuggejakten, 1:a SM XCO, 1:a stafett-SM, 1:a SM-marathon, 1:a Finnmarksturen, 1:a Swe-cup MTB Säter och Alingsås, 1:a Marathon World Series Alingsås, 2:a Ränneslättsturen, 2:a Långa lugnet, 3:a Cykelvasan
Meriter från karriären: 2:a sprint-VM, 61 SM-medaljer och segrar i diverse internationella lopp.
TEAM: Serneke-Allebike MTB-Team 

Cykelprofiler - Ida Jansson